Puunkaato

Suoritamme puunkaadot 10 vuoden kokemuksella. Meiltä onnistuvat kiipeilykaadot ja suorat kaadot sekä kori- ja nosturikaadot. Erityisalaamme kuuluu puiden kaataminen ja siirtäminen myös erityisen vaikeista paikoista, kuten jyrkistä rinteistä ja vaikeakulkuisesta maastosta.

Puunkaato

Milloin puu tarvitsee kaataa?

Puu kannattaa kaataa, jos siinä esiintyy lahoamisen merkkejä tai jos esimerkiksi puun neulaset, lehdet ja oksat kerääntyvät talon katolle vaurioittaen sitä. Rungosta irtoava kuori, latvuston harsuuntuminen, tiettyjen kääpien esiintyminen ja muutokset puun asennossa ovat aina merkkejä vakavista ongelmista. Puut ovat yksilöitä, joten jokainen puu on arvioitava erikseen, ja puun kasvupaikka on myös otettava huomioon arviossa. Vallitsevat riskit riippuvat puulajista, puun rakenteesta ja sijainnista. Puunkaato voi olla ajankohtaista myös silloin, jos puu varjostaa tonttia ja kaipaat lisää valoa pihallesi.

Tulemme mielellämme tekemään maksuttoman arvion ja tarjouksen tarvittavista toimenpiteistä. Teemme myös laajempia, kirjallisia kuntoarviointeja esimerkiksi maisematöiden päätösten pohjaksi.

Ajokone

Puu kallistuu, kaatuuko se?

On hälyttävää, jos puun asento muuttuu, varsinkin jos juuret nousevat kallistumaan ”selkäpuolella”. Heikosti ankkuroidun puun juuret saattavat tuulisella säällä liikkua. Ota heti yhteyttä koulutettuun arboristiin, jos huomaat vaarallisen puun oleskelualueen tai rakennusten lähellä. Toisaalta kallellaan oleva puu voi olla tasapainossa siinä missä pystysuorakin puu.

Miksi tilata koulutettu puunkaadon ammattilainen paikalle?

Koulutettu arboristi hoitaa puiden kaadon turvallisesti kaikissa olosuhteissa vuoden ympäri. Ammattitaidolla kaadettu puu säästää ympäristöä ja pienentää vahinkoriskiä. Esimerkiksi kuusen kaataminen saattaa näyttää helpolta hommalta, mutta usein se ei ole. Kuusi on usein arvaamaton, koska oksien painon ja tuulipinta-alan yhteisvaikutusta on vaikea arvioida, jolloin puu saattaa kaatua muuhun kuin haluttuun suuntaan. Erityisosaamisella ja pitkällä kokemuksella varmistamme, että jokainen puunkaato on turvallinen. Meillä on myös kattava vakuutus vahinkojen varalle.

Nostolavapalvelu

Erikoispuunkaato

Suoritamme myös ns. erikoispuunkaadot, ja meillä on niistä paljon kokemusta. Nosturikaadoissa käytämme apunamme yhteistyökumppaniamme Nostolavapalvelua. Nostolavakalustolla pääsemme tarvittaessa jopa 40 metrin korkeuteen, joten suurtenkin puiden kaato onnistuu.

Mitä puunkaato maksaa?

Merkittyjen puiden kaatohinnan arvioimme maksutta. Samalla keskustelemme myös puunkaadon tavoitteista ja ehdotamme erilaisia ratkaisuja. Kirjallinen tarjous on aina maksuton.

Ennen töihin ryhtymistä

Ennen puun kaatamista tarvitaan usein puunkaatolupa kunnalta. Tässä ohjeet puunkaatolupien pyytämiseen kunnittain: Espoo, Hanko, Inkoo, Karkkila, Kauniainen, Lohja, Raasepori, Siuntio, Vihti.

Muut palvelut

Puu on nyt kaadettu, mitä seuraavaksi? Hoidamme myös risujen ja runkojen poiskuljetuksen. Haketamme usein risut kuljetuksen helpottamiseksi. Hake soveltuu kuorikatteeksi esimerkiksi pensaiden juurille. Tukkien pätkimisen ja karsimisen lisäksi voimme pilkkoa pölkyt polttopuiksi tehokkaalla klapikoneella, jota vuokraamme myös omaan käyttöön.


Kantojyrsintä

Puulajista ja kannon koosta riippuen kannolla kestää lahota noin 10-30 vuotta. Mikäli kanto hankaloittaa pihasi käyttöä ja haluat siitä heti eroon, voimme poistaa kannon jyrsimällä. Kantojyrsin yltää syvällekin, mutta yleisin jyrsintäsyvyys on 10-15cm. Useimmiten poistamme kannot, levitämme multaa ja kylvämme paikalle nurmikon.

Palveluihimme kuuluvat myös puiden hoitoleikkaaminen ja puiden istutus.

Kantojyrsintä

Voiko vanhan puun paikalle istuttaa uuden?

Voi, kunhan vanha kanto saadaan kokonaan jyrsittyä pois. Jos vanhan puun paksut juuret vaikeuttavat istutuskuopan tekoa, voidaan uusi puu istuttaa vajan metrin verran vanhaa puuta sivummalle. Myös istutuskumpu on mahdollinen, varsinkin savimaalla.

Puunkaadot Länsi-Uudellamaalla

Toimialueemme kattaa koko Länsi-Uudenmaan alueen: Espoo , Hanko , Inkoo , Karkkila , Kauniainen , Lohja , Raasepori , Siuntio , Vihti , Karjaa, Karjalohja, Nummela, Pohja, Sammatti, Tammisaari.

Tiimi, copyright Terike Haapoja

Puunkaatoluvista yleisesti

Omakotiasujan ei tarvitse hakea puunkaatolupaa, jos puita kaadetaan enintään viisi ja tontille jää kaatotoimenpiteen jälkeen kaavamääräyksen edellyttämä määrä puita. Helpoin tapa selvittää, mitä kaava määrää, on olla yhteydessä rakennusvalvontaan (ks. aukioloajat ja yhteystiedot paikkakuntakohtaisesti). Mikäli kaavassa ei ole muuta määrätty, tulee puita olla tontin tai rakennuspaikan rakentamatonta aluetta kohden vähintään 1 kpl / 200 m². On myös selvitettävä, ettei asemakaavassa ole puita koskevia suojelumääräyksiä, eivätkä puut kasva sellaisella tontin tai rakennuspaikan osalla, jolla asemakaavan mukaan tulee olla puita. Kaadettavat puut eivät saa myöskään olla maisemakuvallisesti merkittäviä, esimerkiksi komeita vanhoja yksittäispuita, puuryhmiä tai vastaavia, joiden häviämisellä olisi ympäristöä olennaisesti köyhdyttävä vaikutus. Rajalla kasvavien puiden kaatamiselle on saatava naapurin suostumus.

Lupapiste.fi on asiointipalvelu, jossa voit hakea rakentamisen lupia ja hoitaa niihin liittyvän viranomaisasioinnin sähköisesti.

Ympäristölleen vaarallisen puun voi kaataa ilman lupaa.

Kun taloyhtiöissä suunnitellaan puiden kaatoa, pitää kunnan rakennusvalvontaan ottaa yhteyttä ja hakea lupaa.

Jos tarvitset ammattimaista arboristia suorittamaan puunkaadon, ota meihin yhteyttä!